Renes tandtechniek

Onze behandelingen

Image

Volledige gebitsprothese

Wanneer u geen eigen tanden meer heeft, maar uw kaakbot is nog in voldoende mate aanwezig volstaat een volledige gebitsprothese.

Zonder tanden en kiezen kunt u niet meer bijten en kauwen. Daarbij wordt ook uw uiterlijk nadelig beïnvloed. Daarom is de gebitsprothese of het kunstgebit uitgevonden, een compleet gebit op een plaat van kunsthars dat een nauwkeurige kopie is van het oorspronkelijke gebit.

Image

Image

Eerste afdrukken

Op het gipsmodel wat is verkregen van de eerste afdruk wordt een passende afdruklepel vervaardigd. Met de individuele afdruklepel wordt een heel nauwkeurige afdruk gemaakt met behulp van een soort rubber. Hier wordt het definitieve gipsmodel uit verkregen waar uiteindelijk de gebitsprothese op geperst wordt..

Definitieve afdrukken

Deze afdruk wordt gemaakt met een ruime afdruklepel. De eerste afdruk wordt ook wel de anatomische afdruk genoemd. Het bevat de gehele anatomie van de kaak. Dit is nodig om de randbegrenzing aan te geven op het gipsmodel.

Beet bepaling

Met behulp van beetplaten met waswal worden de juiste beet en beethoogte opgemeten. Ook wordt er gekeken naar de plek waar de tanden komen te staan. Tevens worden de juiste kleur en tanden uitgekozen.

Passen in was

De beetplaten en waswal worden in een articulator gemonteerd. Een articulator is een toestel waarmee de bewegingen van het kaakgewricht kan worden nagebootst. De tanden en kiezen worden op de juiste positie opgesteld en gemodelleerd. De prothese is nu helemaal van was. Er kan nu nog van alles aan de gebitsprothese worden verandert en aangepast naar de wensen van de patiënt.

Plaatsen

Wanneer de wasprothese goed is bevonden wordt de was omgezet naar kunststof en afgewerkt en gepolijst. De gebitsprothese is klaar en kan worden geplaatst, eventuele drukpuntjes kunnen nog worden verwijderd. Met behulp van een articulatiepapiertje wordt gekeken of de kiezen allemaal gelijkmatig in contact staan. Vroegtijdig contact wordt met een kleur aangeduid. Wanneer nodig kan de beet iets worden ingeslepen zodat er gelijkmatig contact ontstaat aan beide zijden.

Nacontrole

Eventuele drukplekken worden nog verwijderd en de pasvorm wordt nog eens bekeken en waar nodig gecorrigeerd. Eventueel kan de beet nog iets gecorrigeerd worden door deze nog iets in te slijpen.

Wilt u graag meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vult u dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@renestandtechniek.nl of neem telefonisch contact op via 010-846 77 83

Contactgegevens

Renes Tandtechniek

Slinge 149

3085 ER Rotterdam

010-846 77 83

info@renestandtechniek.nl

Openingstijden

Maandag 08:30-17:00

Dinsdag 08:30-17:00

Woensdag 08:30-17:00

Donderdag 08:30-17:00

Vrijdag 08:30-13:00

Zaterdag Gesloten

Zondag Gesloten